מיכלי שלנו רגישה לגלוטן, אחת ממטרות המסע שהצבנו לעצמנו היא לגדל ילדה עם ידיעה והבנה שהרגישות אינה מגבלה והיא יכולה לחצות יבשות ואוקיינוסים ללא בעיה.
כרקע לקולינריה ברפובליקה הדומיניקנית נציין שבאופן כללי לא מדובר על יעד שמגיעים אליו בגלל האוכל המשובח, בואו נגיד שלא סתם אין אף מסעדה דומיניקנית בתל אביב, האוכל באי הוא בסיסי מאוד, ללא מאפיינים ראויים לציון, אין אף מנה שנחשבת "כמנה הלאומית" (בהנחה שלא מחשיבים את בירה presidente).
כוחות השוק באי בנוגע לאוכל מתחלקים בין תצרוכת מקומית זולה מאוד לבין מוצרים מיובאים שמחירם יקר (הרבה) יותר.
התצרוכת המקומית כוללת פירות מעולים(!) ירקות זמינים, שוק חלב מוגבל מאוד(!) אין חלב טרי זמין (החלב העמיד נמצא במדף הצמוד לקורנפלקס ולא במקררים), מספר סוגי גבינות מצומצם, קטניות במחיר סביר, שוק הבשר והעופות המקומי מספק תצרוכת זמינה לסופרים המקומיים.
בהינתן שאין בנמצא תעשייה מקומית (למעט חברת שימורים וכמובן קוקה קולה) שאר המצרכים מיובאים לאי ומחירם גבוה ממחירם בארצות הברית ואירופה.
נציין כי ניתן למצוא הכול ברפובליקה אבל לכל דבר יש מחיר, חומוס במשקל של 250 גרם יעלה כ-30 ש"ח , טחינה גולמית 750 גרם כ-85 ש"ח.
לאחר שסרקנו את הרקע לרפובליקה - נתייחס לשוק הרלוונטי נטול הגלוטן.
מסעדות- המנה המקומית המוצעת לרוב והידועה כמנת היום plato del dia כוללת לרוב אורז, שעועית, תפוח אדמה או פלטנו מטוגן ולצידה מנת דג או עוף מבושל/מטוגן. עלות מנה כזאת נעה בין 150 פזו ל-500 פזו (דולר = 56 פזו).
כמעט בכל מקום ניתן למצוא "מאמא" שמבשלת על אש מגזעי עץ את מנת היום. הן נמצאות בדרכים, מרכזי העיר ואף בחלק מחופי הים.
כמעט ואין בנמצא מסעדות מערביות המציעות תפריט נטול גלוטן.
נציין לטובה את Natura Cabana באזור סוסואה קברטה המציעה תפריט משתנה לאורך היום, מבוסס על אוכל בריאותי וכולל מנות נטולות גלוטן, תוספת למנה נטולת גלוטן לרבות קינוחים (פנקייק/וופל בלגי) בעלות של 100 פזו. עם זאת, ביום שאנחנו הגענו למסעדה לא היה פנקייק וואפל בלגי ללא גלוטן, קצת מאכזב, אולי כדאי לבדוק איתם לפני ההגעה את המנות הקיימות באותו היום; מנת ארוחת הבוקר הייתה מעולה
סופר
למעט לחם ללא גלוטן שהתקשינו למצוא באופן סדיר (התחליף היה בדרך כלל טורטיה מקמח תירס), אין שום בעיה להשיג כל מוצר אחר. בכל עיר בגודל בינוני ישנו סופר מרכזי ובו ניתן להצטייד במצרכים נטולי גלוטן החל מעוגיות וקרקרים ועד לקמח ושיבולת שועל. המחיר לא זול אבל גם בארץ בדרך כלל מחירי המצרכים נטולי הגלוטן גבוהים יותר.
בשל היצע המסעדות ודוכני הרחוב המוגבל מצאנו את עצמנו מבשלים כמעט כל ערב, לא היה קשה למצוא תבלינים ומוצרים לבישול - אורז, עוף, אפונה, ירקות, מוצרי חלב (אפילו מצאנו קוטג':))). ואפילו אפינו עוגות ללא גלוטן (ביחד עם תמר ועינבר שם טוב המקסימות).
באזור קברטה סופר מרקט JANET'S מציג את המבחר העשיר ביותר.
באזור לאס טרנס נמליץ על סופר Super Mercado Lindo ניתן למצוא בו הכל, לחמים, תחתיות פיצה, עלי לאזניה ועוד.
עוד עניין ראוי לציין הוא שבאזור בו אנחנו נמצאים "התירס הוא המלך" ככה שגם מי שלא רגיש לגלוטן ככל הנראה יקבל לא מעט מצרכים נטולי גלוטן, כמעט כל החטיפים שראינו הם נטולי גלוטן מבוססי תירס,
(נאצ'וס עם סלסלה המועדף עלינו), טורטייה עם אבוקדו זמין בכל מקום.
יש בנמצא גם שילובים פחות מוצלחים כתוצאה מהרצון המקומי לנצל עד תום את מה שהטבע נותן פה בחינם, ככה שלא נדיר למצוא הזיות כאלה: תירס משומר בחלב קוקוס במקום במים (ניסינו בשם הסקרנות- מדובר בזוועה).
Comments