9 חודשים בדרכים, אנחנו עוזבים את דרום אמריקה וממריאים לעבר אתונה כתחנת ביניים בדרך לארץ
באתונה ננסה להתאים את קצב החיים, את השעון הביולוגי, את הטעמים המוכרים לאלו של הארץ.
וזה לא היה קל.. לא קל בכלל
אנחנו נוחתים באתונה בשעה 21:30 בערב לאחר קונקשיין בפריז .
לילה ראשון, השעה 2:00 וכל הבית ער, מנסים בכוח להירדם ללא הצלחה.. כולם מתרגשים, כולם עייפים אך הג'ט לג נוראי, אין סיכוי להירדם.. מחזיקים בכוח במיטה עד שעות הבוקר, שומעים במשותף פודקסט על יוון העתיקה. מחר ננסה לישון לילה שלם, הבוקר עולה
סיבוב ראשון במכולות השכונתיות, מצד אחד המחירים ביורו כואבים בכיס, צריך להתרגל.. מצד שני השפע והטעמים שכל כך התגעגענו אליהם, הלחם הטרי, היוגורט היווני, זיתי קלמטה ... אושר צרוף..
אין לנו יומרות בנוגע לאתונה, באנו בעיקר לנוח, להטעין מצברים ולהתרגל לשעון לפני החזרה לארץ
גילינו עיר מכוערת עם מקומות יפים, מלוכלכת בצורה קיצונית גם ביחס לערי דרום אמריקה, הגרפיטי מוגזם חסר חן ושליטה עם כמה פניני אומנות. העיר מלאה במהגרים מכל רחבי הלבנט
אך בכל זאת, אם כבר אתונה יש כמה דברים שפשוט אסור לפספס...
אתונה כידוע היא בירת יוון והעיר הגדולה בה. זוהי אחת הערים העתיקות בעולם עם היסטוריה מתועדת המתפרשת על פני 3,400 שנים. ביתם של האקדמיה, של אפלטון , של אריסטו, זה היה מרכז לפילוסופיה ולאמנויות, אתונה הייתה עיר-מדינה רבת עוצמה שעלייתה לבולטות הייתה קשורה לפיתוח נמל פיראוס.
הביקור פה מתכתב היטב עם לימודי ההיסטוריה של כיתה ו' , אביתר קיבל את השיעור הכי מוחשי שיכל לבקש.
כיום, אתונה נותרה הבירה הפיננסית, הפוליטית, התרבותית והכלכלית של יוון. נמל פיראוס הוא עדיין אחד העמוסים באירופה. זהו ביתם של האקרופוליס והפרתנון המפורסם, אתונה הפכה לעיר הראשונה שאירחה את האולימפיאדה המודרנית בשנת 1896. היא תארח אותה שוב בשנת 2004, ובכך הפכה לאחת מהערים הבודדות בעולם שיארחו אותה יותר מפעם אחת.
הגעה לעיר
רוב המבקרים באתונה יגיעו דרך נמל התעופה הבינלאומי של אתונה (ATH). הממוקם כ-32 ק"מ מזרחה ופחות משעה ממרכז העיר.
אנחנו הגענו במונית (38 יורו) לאור כמות המזוודות שסחבנו מהמסע בדרום אמריקה ושעת הלילה המאוחרת שבה נחתנו (לאחר חצות), אבל הדרכים הזולות יותר לנוחתים מישראל הם בדרך כלל :
ברכבת התחתית: הנסיעה ב-MRT היא אמצעי התחבורה המועדף לדעתנו באתונה, תחנת המטרו נמצאת ממש מעבר לרחוב וכרטיס לכיוון אחד עולה בסביבות 10 אירו. אם קונים מראש הלוך ושוב, אז זה עולה 18 אירו (אבל לכרטיס הלוך ושוב יש תקופת תוקף של 48 שעות בלבד).
באוטובוס: בסביבות 6 אירו לכל כיוון, נסיעה באוטובוס היא הדרך הזולה ביותר להיכנס לעיר. אוטובוס X95 יוריד אתכם בכיכר סינטגמה ואילו X96 ייקח אתכם לנמל פיראוס. ניתן לרכוש כרטיסים מקיוסק כחול קטן לאחר היציאה מהטרמינל. (הקפידו לאמת את הכרטיס לאחר העלייה לאוטובוס)
דרבי באיצטדיון הכדורגל של האלופה אולימפיאקוס
לאתונה 3 קבוצות בליגת העל היוונית, בשנים האחרונות המובילה שבניהן היא אולימפיאקוס שמוכתרת גם כאלופה (ותיפגש עם מכבי חיפה במוקדמות ליגת האלופות).
לא צריך יותר מזה כדי לשכנע אותנו ואנחנו בדרך לאיצטדיון בשכונת פיראוס כדי לרכוש כרטיס למשחק הדרבי כנגד אא"ק אתונה. ההגעה לאיצטדיון פשוטה מאוד (מטרו). רכישת כרטיס דורשת חברות במועדון בעלות של 10 יורו לעונה.. כן זה נכון גם אם רוכשים כרטיס למשחק אחד בלבד.
אז שילמנו 10 יורו לראש לחברות מועדון בעוד הכרטיס עצמו עולה רק 5 יורו לילד (20 למבוגר)
ביום המשחק הגענו שעה קלה לפני כדי להנות מהאווירה סביב האצטדיון, דוכני המבורגר ונקניקיות, מכירת צעיפים ואלפי אוהדים שתפו את הרחובות
המשחק לא התעלה לרמה גבוהה והסתיים בתיקו 1-1
לא קשה לפספס את הגרפיטי ברחבי העיר פיראוס בכלל וסביב האצטדיון בפרט את המוטיב החוזר של G7 (שער שבע) עם מלאך המוות... בגרפיטי השלישי כבר הבנו שלא מדובר בצרוף מקרים והלכנו לברר את הנושא. מפה למדנו על אסון אצטדיון קאראיסקאס - אסון שהתרחש בשנת 1981 בתום משחק דרבי בין אולימפיאקוס לבין א.א.ק אתונה (שהסתיים בתוצאה 6-0 לאולימפיאקוס), כאשר אלפי מאוהדי הקבוצה בשער 7 (שער האוהדים השרופים) נהרו אל מחוץ לאיצטדיון כדי לחגוג עם השחקנים מול הכניסה הראשית לאיצטדיון, הדלתות היו כמעט סגורות והקרוסלות בכניסה לשערים הפכו למלכודת מוות. עשרות אנשים נפצעו ו-21 נהרגו.
לזכר האסון נצבעו 21 כיסאות בשחור במקום באדום, בצורה שיוצרת את הספרה 7.
האקרופוליס
את המבנה העתיק והמרשים הזה רואים כמעט מכל מקום באתונה
האקרופוליס היא מצודה עתיקה היושבת על ראש גבעה המשקיפה על העיר. זהו אתר מורשת עולמי של אונסק"ו ובקלות האטרקציה החשובה ביותר באתונה. ומהאתרים החשובים באירופה כולה.
המתחם מורכב ממספר רב של מבנים שנבנו במאה החמישית לפני הספירה, אף אחד לא מרשים יותר מהפרתנון (בתמונה למטה). זהו מקדש לשעבר המוקדש לפטרונית העיר, האלה אתנה.
אם זו הפעם הראשונה שלכם בעיר, אז תרצו להקדיש זמן לא מבוטל לאקרופוליס, לפחות 3-4 שעות.
בתמונה למטה נראה התיאטרון של דיוניסוס, שסבורים כי הוא התיאטרון הראשון בעולם ומקום הולדתו של הטרגדיה היוונית. מבחינה טכנית זה לא חלק מהאקרופוליס אבל כרטיס הכניסה מאפשר גישה גם אליו .
מבנים בולטים נוספים באקרופוליס כוללים את תיאטרון הרודס , מקדש אתנה נייקי, פרופילאה וארכטאום. כל אלה כלולים בכרטיס הכניסה לאקרופוליס בסך 20 אירו.
האגורה העתיקה של אתונה
האגורה העתיקה של אתונה היא אחת הדוגמאות המפורסמות ביותר לאגורה יוונית עתיקה, שהיא מקום התכנסות באוויר הפתוח המשמש לאירועים פוליטיים ואמנותיים, כיכר השוק.
הוא ממוקם צפונית-מערבית לאקרופוליס אז זה מקום טוב לבקר בו לאחר התפעלות מהפרתנון.
מצאתי את המבנה בתמונה למטה מעניין. הוא מכונה מגדל הרוחות, נחשב לתחנה המטאורולוגית הראשונה בעולם וממוקמת באגורה הרומית, שנמצאת ממזרח לאגורה העתיקה.
מוזיאון האקרופוליס
ממוקם ממש דרומית לאקרופוליס, זהו בניין מודרני המכיל כמעט 4,000 שרידים מהאתר הארכיאולוגי.
אם יש לכם עניין מיוחד בהיסטוריה של יוון העתיקה, אז אולי תרצו לבדוק גם את המוזיאון הארכאולוגי הלאומי. מוזיאון האקרופוליס מכיל חפצים מהאתר הארכיאולוגי של האקרופוליס בלבד, אך מוצגים במוזיאון הארכיאולוגי הלאומי שרידים מאתרי חפירות שונים ברחבי יוון.
מהמוזיאון נשקף נוף פנורמי של גבעת האקרופוליס ובתחתיתו יש "רצפה צפה" מתחתיה תוכלו להיתרשם מאתרי החפירות הארכיאולוגיות.
דמי כניסה: 5 יורו
החלפת משמר בקבר החייל האלמוני
החלפת המשמר היא תמיד מחזה מעניין בכל מקום. זהו טקס כוריאוגרפי המתבצע בהרבה דיוק וגאווה.
באתונה תוכלו לחזות בו בקבר החייל האלמוני בכיכר סינטגמה. זה ללא עלות ומתקיים כל יום, כל שעה עגולה.
אם אתה במקרה באתונה בסוף שבוע, אז אולי תרצה לצפות ב-Grand Change המשוכלל הרבה יותר שמתרחש בשעה 11:00 בכל יום ראשון.
הפלאקה
שכונה יפייפיה, פרחים על החלונות, רחובות צרים, מסעדות, חנויות, ברים וכמובן המון תיירים
הפלאקה שלמרגלות האקרופוליס באתונה היא השכונה המפורסמת ביותר וגם העתיקה ביותר של אתונה, פלאקה של אתונה גובלת בכיכר מונסטיראקי ובשוק הפשפשים וגם בשכות פסירי [בה חיו היהודים של העיר אתונה] ובה נמצא גם בית חב"ד של היום, מצפון הפלאקה גובלת בכיכר סינטאגמה ובית הפרלמנט של אתונה ומדרום באקרופוליס, לא רק שהיא השכונה המפורסמת ביותר של אתונה היא גם מצוייה במיקום המרכזי ביותר של אתונה.
בשוטטות בשכונה תיתקלו בלא מעט בתי קפה "אינסטגרמים"נעימים לישיבה וצילום, אצלנו חנות הממתקים של "עמי ותמי" זכתה לפופולריות עצומה.
Comments